På en uteservering i centrala Umeå, idag 17:56
-Ja, vi tänkte beställa efterrätt... Har ni den här päron med after eight?
-Nej, tyvärr. Vi har plockat bort den från menyn... Den tog för lång tid
-Neeej, vad synd
-Ja, den var en riktig succé, många som ville ha den. Men du vet den skulle in i ugnen och sånt, vart så varmt inne i köket.
-Eh, jaha, okej nä men då står vi nog över efterrätten då...
Också ett resonemang. Blir en rätt för populär bland kunderna - plocka bort den. Mindre jobb för personalen och så slipper man värmen i köket. Kunderna..? De kan väl äta sånt hemma, eller..?
Kändes heller inte okej när servetrisen kom fram till vårt bord och slängde ur sig "Jaha och vad skulle ni ha då?". Bättre service har man varit med om, men god mat var det.
Man kan ju också fundera över hur bra Ume-stad är när man går och strosar genom stan och ser...
-Ja, vi tänkte beställa efterrätt... Har ni den här päron med after eight?
-Nej, tyvärr. Vi har plockat bort den från menyn... Den tog för lång tid
-Neeej, vad synd
-Ja, den var en riktig succé, många som ville ha den. Men du vet den skulle in i ugnen och sånt, vart så varmt inne i köket.
-Eh, jaha, okej nä men då står vi nog över efterrätten då...
Också ett resonemang. Blir en rätt för populär bland kunderna - plocka bort den. Mindre jobb för personalen och så slipper man värmen i köket. Kunderna..? De kan väl äta sånt hemma, eller..?
Kändes heller inte okej när servetrisen kom fram till vårt bord och slängde ur sig "Jaha och vad skulle ni ha då?". Bättre service har man varit med om, men god mat var det.
Man kan ju också fundera över hur bra Ume-stad är när man går och strosar genom stan och ser...
...reklam för evenemang som var 11-12 juli. Bra där Umeå.
Jajaa, trots detta så tycker jag ändå att Ume är mer "hot" än "not" iallafall. Ume i mitt hjärta.
En sista hälsning också till min söta stålmorfar, som förövrigt är Umeås hetaste potatisodlare, tack för potatisen!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar